Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Fiberhost czy Ownserver?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie! I to wazne.

1.Bo chce na miesiac kupic serwer ale tani, zobaczylem fiberhost. Czy jest dobry?

A i kupic Minecraft ICE czy GLASS? ICE jest za 28 zl a ICE za 30 zl. Ale problem jest z tym ile zapłaczę sms'em... Czy będzie jakiś VAT?

2.Ale jak zobaczyłem ownserver to za 30 zł (155 mb, 20 slotów, publiczny na 1 miesiąc) Ale tam dostaje aż 3 sloty dodatkowe.

A i ktoś testował ownservera, też jest dobry?

I mam otóz pytanie.. Czy w ownserwerze bądź fiberhostem te 30 zł zapłaczę więcej sms'em?

Z góry dziękuje.

Opublikowano

Fiberhost .. miałem tam kiedyś mały serwerek padał co 10min , nie wiem jak jest teraz .

ownserver .. aktualnie wykupilem do beta testów i działa ładnie na modach :D

Jak dla mnie inwestowanie w hosting to nie jest oferta na dłuższy okres .

Niestety ty nie masz opcji wpłaty przelewem ale wszystkim tym którzy mają oraz

ogarniają chociaż by podstawy konfiguracji serwerów dedykowanych polecam kimsufi.pl :)

Stosunek ceny tych serwerów do hostingów jest nie podważalny i jakby to powiedzieć nie są one krojone

a całe dla ciebie .

A tak wracając do tematu to z własnego doświadczenia wybrałbym ownserver aczkolwiek support leży albo odpowiadają po miesiącu więc radzić musisz sobie sam  , Powodzenia .

x

Opublikowano

ownserver, miałem na fiberku, co drugi reload wywaloło serwer, aktualnie mam na ownserver i nie narzekam.

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000

Opublikowano

Ja tam polecam fiberhost.pl miałem tam serwerek i mimo że czasem wywalało serwer przy reloadzie (sporo pluginów), to szybko dało się włączyć, lagów nie było, nie narzekałem. BOK szybko odpowiada. Co do pytania o sms, na fiberhost.pl możesz zapłacić PSC (minimalny paysafecard kupisz za 20zł i 1zł od PSC = 1wpln na fiberhost) a jeżeli musisz płacić sms'em to zapłacisz około 2x więcej, zatem 60zł.

a jak chcesz dedyka to polecam ovh lub ataman

Pozdrawiam zarządca T-Corners Estik.

Zapowiedź T-Corners:

Pojawi się prezentacja po uzyskaniu 50 postów. ;)

Opublikowano

Ja p******e..

Kolejny debil który kupuje serwer przez sms... i pewnie chcesz, żeby wyszło jeszcze taniej niż przez PSC lub przelew?

@ontop bo zaraz kolejne punkty polecą...

Bierz fiberhost. Ownserver też jest dobry, ale 0 kontaku z BOK.

Bez reklam fb

Nowicjusz
Opublikowano

W gwoli ścisłości... serwer wywala przy reloadzie tylko wtedy kiedy ma coś narąbane w konfiguracji... strony bukkita są przeładowane takimi pytaniami więc gratulacje dla tych co winę zrzucają na hosting o.O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...